Ikke gå i lysløypa, vi trenger all snøen for å kunne sette skispor.

Postet av Driv Idrettslag den 28. Nov 2017

Vi venter på mer snø og håper å få preparer for skigåing. Vi ber derfor om at dere ikke går i lysløypa vår nå.

Lysløypa fra Drivplassen er et idrettsanlegg som er opparbeidet av Driv IL, også traseen fra Drivplassen til Våglia
Lyset tennes automatisk ved mørkets frembrudd og slukkes automatisk 22.30 alle hverdager

Vinterstid blir løypa preparert av Skiforeningen for både klassisk og fristil, slik at delen uten løype / spor er skøytetrasè. Det er ikke meningen at denne delen er for gående – den er beregnet for skøytegang. Hull etter sko er farlig, fordi stavene kan sette seg fast i hullene og en skiløper som kommer i full fart vil da kunne skade seg.

 Vi regner med at vi får forståelse for visse begrensninger for bruk av løypa vinterstid. Vi oppfordrer til at all ridning med hest, sykling og gåing på bena skjer andre steder enn i lysløypa når det er skisesong.
Hvis man skal gå tur på beina eller lufte hunden i løypa vinterstid er traseen fra Drivplassen til Våglia er godt alternativ. Hundemøkk må plukkes opp slik at det ser fint ut rundt løypa vår.

Det er gjort og gjøres et formidabelt arbeide hvor det i form av planering med gravemaskin, hogging, kvisting, legging av duk og subus er lagt ned hundrevis av frivillige timer for at lysløypa vår skal være så bra som mulig når snøen kommer. Målet er at løypa skal være en helårsløypa slik at den for eksempel kan brukes til å løpe, sykle og å gå turer i.

Vi regner med at publikum har stor respekt for det frivillige arbeidet som legges ned for at løypa skal være i så bra stand som mulig for at både voksne og ikke minst barn skal komme seg ut på ski. Vi håper disse enkle "kjørereglene" for lysløypa lar seg gjennomføre, slik at alle får glede av lysløypa vår hele året.

Lysløypa_kart.pdf

Astrid Celius


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.