Alle Drivmedlemmer får nå 20 % på alle osteopati-og akupunkturbehandlinger hos OA-klinikken på Vågsenteret

Postet av Driv Idrettslag den 23. Okt 2017


Drivmedlemmer får 20% på alle osteopati-og akupunkurbehandlinger hos OA-klinikken: https://www.oaklinikken.no/
Ta med medlemskort i Driv IL. Medlemskortet finner du i MInIdrett: https://minidrett.nif.no/ under medlemskap, medlemskort. 

OA-klinikken er en helseklinikk i Ytre Enebakk som tilbyr osteopati -og akupunkturbehandling for blant annet muskelskjelettplager slik som nakke -og ryggplager, hodepine, overbelastningsskader, eller skadeforebyggende behandling for den aktive idrettspersonen. Våre behandlere har begge en 4-årig utdannelse med medisin grunnfag, bachelor og fordypningsår innenfor sitt felt og er utdannet ved Høyskolen Kristiania i Oslo. På OA-klinikken vil vi gjennom samtale, klinisk undersøkelse og diagnostisering gjennomføre behandling for å bedre allerede oppståtte skader, samt forebygge skader. Målsetningen med behandling er blant annet å øke blodforsyning og venelymfatisk drenasje, samt oppnå en optimal aktivitet i det autonome nervesystemet, øke elastisitet, aktivere reseptorer og muskulatur og ledd, bedre proprioseptorisk sans, økt bevegelsesutslag, dempe smerter og legge til rette for optimal vevstilheling. 

Ski Som ved alle typer idrett kan det også oppstå skader og plager ved skitrening. De vanligste skadene hos skiløpere er ofte overbelastningsskader i lår, arm, tommel, og også korsryggsmerter er utbredt blant skiløpere. Dette er spesielt vanlig i perioder med mye trening og konkurranse. Man ser også en forekomst av akutte skader som følge av fall, og disse inkluderer både bruddskader, leddskader og muskelskader, der overtråkk er blant den vanligste akutte skaden.

Fotball I fotball er skadeforekomsten svært høy, og det er stort sett ankel, kne, og lyske som blir utsatt, både ved akutte skader og overbelastningsskader. Vanlige skader hos en fotballspiller inkluderer blant annet skader på korsbånd, ankelovertråkk, lårhøne (muskelkontusjon), strekkskader i hamstring eller lysken, muskelkramper, patellofemoralt smertesyndrom, og tendinopati/tendinoalgesi

Håndball Skulderleddet blir i stor grad utsatt for overbelastning gjennom repetative kastebevegelser der det stilles høyt krav til både bevegelighet, styrke og stabilitet i skulder. I tillegg er også leddbåndsskader i ankler og knær, ankelforstuvning, ankelinstabilitet, bruskskader i ankel, strekkskader i lår, legg og lyske, brudd i underekstremiteter, meniskskader og tendinopati/tendinoalgesi vanlige skader hos en håndballspiller.

Turn Turn er en idrett der skadeforekomsten er høy, og spesielt i forbindelse med konkurranse. Vanlige skader hos en turner inkluderer blant annet brusk -og seneskader i skulder, brudd og dislokasjon i albue, brudd, seneskader og forstuvninger i håndledd, «gymnastics wrist», golfalbue, korsbåndskade, nedre ryggsmerter og spondylolistese (stressbrudd i nedre ryggvirvler), og tendinopati/tendinoalgesi.

Friidrett Overbelastningsskader er mest vanlig i friidrett, og da gjerne i forbindelse med lengre løp. Disse inkluderer gjerne tendinopatier/tendinoalgesier, rotatorcuffskader, labrumskader, slimposebetennelse eller labrumskader. Akutte skader inkluderer oftest strekk -og vridningsskader, ankelovertråkk etc. 

Orientering Skadeforekomsten i orientering og terrengløp er svært lav, og dersom utøveren skader seg er det ofte relatert til skader som følge av fall, overtråkk, strekkskader, skader som følge av fall, og overbelastningsskader, og da er det unge utøvere som oftest er mest utsatt. 

Sykkel Unge utøvere som utsettes for høy treningsmengde som øker over for kort tid utsettes ofte for overbelastningsskader slik som kneskader, achillesseneskader, korsryggsmerter, og smerter i håndleddet. Akutte skader kommer som regel som følge av fall på sykkel der kragebensbrudd og hjernerystelse vanligst.

Tennis Tennisspillere er mest utsatt for overbelastningsskader som følge av repetitive bevegelser uten optimal vevstilheling. Typiske skader hos en tennisspiller inkluderer blant annet ankelovertråkk, muskelstrekk, achillesoverbelastning, lyskesmerter, ryggsmerter, skuldersmerter og tennisalbue. 

Innebandy Typiske skader under innebandy inkluderer blant annet ankelovertråkk, lårmuskelstrekk, lyskestrekk, korsbåndskader, meniskskader, ryggsmerter og achillesoverbelastning.

Ishockey Skadeforekomsten i ishockey er relativt lav på tross av det er en røff idrett. De vanligste skadene skjer gjerne ved at puck treffer spilleren eller ved kroppsstøt mellom spillere. Av belastningsskader er det mest vanlig at spilleren får smerter i lyske, knær eller korsrygg. Vanlige skader hos en ishockeyspiller inkluderer blant annet hjernerystelse, AC-leddskade i skulder, skulder ut av ledd, lårhøne, meniskskade, knesmerter, lyskesmerter, hofteimpingement, håndleddforstuvning, ankelovertråkk, og ryggsmerter


Astrid Celius


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.